Má Prahlad hlad?

Prahlád Džaní, sádhu, „svatý muž“ z indického svazového státu Gudžárát tvrdí, že neměl jediné sousto od roku 1940.
Nic a ani kapku vody nepozřel alespoň během desetidenního pobytu v nemocnici v Ahmédábádu, při kterém byl pod permanentním dohledem nejenom lékařů, ale i bezpečnostních kamer. A jeho tělo během těchto deseti dnů nevyprodukovalo ani gram stolice a ani kapku moči, což by naznačovalo, že pil či jedl tajně. S tekutinami přišel do styku pouze při koupání a kloktání. Stejný objem vody, který ale vzal do úst, zase vyplivl.

Třicet lékařů a zdravotníků, kteří se o Džaního starali, nebylo schopno vysvětlit, jak je možné, že někdo tak dlouho nejí a nepije a přesto to na jeho organismu není nijak znát.

Tolik informace z agenturních zpráv.

Nekritičtí příznivci duchovna spustili vítězoslavný pokřik – konečně důkaz! “Svatý muž“ žije podle jedněch ze Slunce, podle jiných bere energii přímo z vesmíru. Kdo by s tím nesouhlasil, je odporný skeptik, Sisyfovec. Proč o tom pochybovat, vždyť to psali na internetu!

A jaká je pravda?

Je jasné, že jde o podvod. Proč byl Prahlad zkoumán směšných 10 dní, pokud je schopen nejíst desítky let? Vždyť je známo, že takoví lidé běžně drží hladovky a dovedou se perfektně pročistit tak, aby jim v zažívacím traktu nezůstalo vůbec nic. Že by indičtí lékaři nevěděli o fungování místních „svatých mužů“, cvičících se v různých asketických praktikách už tisíce let?

Kdo vůbec Prahlada zkoumá?

Dr. Shah předvádí tohoto muže již pravidelně – během posledních 10 let už potřetí. Nikdy se však výzkumu nemohli účastnit další vědci a nedošlo k nezávislému ověření. Vždy však svá zjištění používá jako argument k získání finančních prostředků. V roce 2000 a v roce 2003 se dokonce přiblížil k získání peněz z NASA, neboť prohlašoval, že astronauti mohou těžit z jeho výzkumu. Nyní hraje na jinou strunu – jeho „výzkum“ prý přispěje záchranářům a lidem při živelných katastrofách. Na to nyní vládní úředníci mohou slyšet.

Je to však pouze tato nemocnice, kterou vede tento lékař, jen odtud přichází tato tvrzení, aniž by kdy byly předloženy důkazy nebo byly publikovány výsledky výzkumu.

Nikdy také nepředložil žádné důkazy o nepožívání potravy, apod., o odběrech krve a její analýze, atd. Kamery, které měly Prahlada sledovat, ho nezabíraly po celou dobu, jeho „kloktání“ a „mytí“ také nebyly dostatečně sledovány. Nabídky jiných lékařů o zkoumání Prahlada Džaniho jinde, např. v USA, se odmítají.

Prahlad není prvním, koho dr. Shah předvádí, že žije ze Slunce. V roce 2000 to byl jakýsi Hira, o kterém tvrdil totéž.

Dr. Shah je silně věřící muž, v jeho týmu jsou jen a pouze lékaři z jeho vlastní náboženské kasty.

Příjem energie z Vesmíru se tedy rozhodně nekoná.