Proč se zastavují hodiny…

…ve chvíli smrti jejich majitele?
Stává se velmi často, že po smrti člověka se jeho hodinky zastaví. A to nejen na ruce zesnulého, ale někdy i v celém domě.

Parapsychologové obvykle vysvětlují tento jev tím, že umírající člověk uvolňuje mocnou psychickou energii, která zastaví hodiny.

Jistým vysvětlením by mohlo být, ovšem jen v případě kovových hodinek s kovovým páskem na ruce, že tyto se staly součástí jeho elektromagnetického pole. Jako kdyby byly zahrnuty do elektrického obvodu, a hrály roli uzemnění. Po pár měsících nošení hodinek na ruce hodinky dostávají náboj z pole svého majitele, ale po smrti člověka jsou zbaveny energetického pole a tedy se zastaví.

Skutečností však je, že se zastavují i další hodiny v domě. Takové příběhy jsou známy i z historie:

  • Francouzský král Ludvík XIV. dostal darem velmi krásné hodinky od známého holandského mistra Christiana Huygense, který vytvořil i první kyvadlové hodiny. Až do roku 1715 hodiny fungovaly bez problémů, ale 1. září v 7:45 hodin se zastavily – v tu chvíli Ludvík zemřel. Poté už je nikdo nedokázal uvést do chodu.
  • Soudce Jerry Wilson z Washingtonu se probudil brzy ráno ve tři hodiny, když jeho staré hodiny přestaly tikat. V dopoledních hodinách se dozvěděl, že jeho přítel, který mu dal tyto hodiny, zemřel v noci ve 2 hodiny.
  • 4.prosince 1887, Georg Fry z Pennsylvanie, napsal dopis svému bratru Gideonovi, který žil v Michiganu, a podíval se na hodinky, které patřily jeho bratrovi. Viděl, že stojí, vytáhl svoje kapesní hodinky zjistil, že hodiny jeho bratra se zastavily před pár minutami, v 21:45. Chystal se nařídit ručičky, ale v tu chvíli jakoby podivné světlo zaplavilo ciferník. Druhý den ráno přišel telegram se zprávou o Gideonově smrti. Pozdější dopis potvrdil, že zemřel minulou noc přesně v 21:45.

Takové případy se stávají i dnes:

  • „Když můj dědeček zemřel, nástěnné hodiny se zastavily. A už nikdy nešly.“
  • „Můj otec byl námořník na ponorce (nyní v důchodu). A když se potopila ponorka Kursk, tak se mu zastavily v noci hodiny, i když v té době nebyl doma, a odpočíval s matkou v Soči na rekreaci. U něj doma nebyl nikdo, kdo by je zastavil.“
  • „Když jsem se učil na vysoké škole, měl jsem přítelkyni. V posledním roce studia jí srazilo auto. V kabelce měla hodinky s rozbitým náramkem. Zastavily se v době smrti.“
  • „Když moje babička zemřela, v domě se zastavily všechny hodiny, od starých pérových až po levný budík.“
  • „Můj otec byl statným starým mužem, mohu-li to říci o člověku, starým 63 let. Co si pamatuji, nebyl nikdy nemocný, i když je známo, k takovým silným a zdravým lidem se smrt krade plíživě.
    Jednou ráno jsem se probudil tichým zasténáním: spali jsme s ním v jedné místnosti. Otec nemohl vypravit ani slovo, ale tiše sténal. Přizvaný lékař mu podal různé léky, ale žádný pozitivní obrat nenastal.
    Netřeba dodávat, že tu noc nikdo z rodiny nespal. Byli jsme všichni rozrušeni.
    Hodiny v jeho pokoji se zastavily a ukázaly hodinu otcovy smrti: šest hodin ráno.
    Služebná v tu dobu vstávala, a přinesla mu sklenici horkého čaje. Otec se jí zeptal, kolik je hodin. V kuchyni visely závěsné starožitné hodiny s dřevěným ciferníkem. Bylo šest a stály.
    Služebná se vrátila a viděla, že otec je mrtev a řekla, že hodiny se zastavily v šest hodin.
    Bratr mě požádal, abych se podíval na hodiny na krbové římse v obývacím pokoji. K mému překvapení hodiny v obývacím pokoji ukazovaly také šest hodin.
    Nemálo nás to překvapilo, prošel jsem všechny místnosti domu – a všechny hodiny ukazovaly šest hodin. Ale jakmile jsem se dotkl pružiny nebo kyvadla, hodiny začaly jít.
    To ráno přišel kněz z Isaakievského chrámu a četl nad mrtvým žalmy.
    Řekli jsme mu o podivném zastavení všech hodin v domě, a on klidně odpověděl, že to zažil mnohokrát.
    To jsou jeho slova – „Často jsem zjistil, že hodiny se v domě majitele po jeho smrti zastavily. Je to nějaké podivné spojení mezi lidským životem a hodinami.“
  • Oksana Balinskaja, která byla zdravotní sestrou u libyjského vůdce Muammara Kaddáfího, se vrátila na Ukrajinu, když začaly v Libyi nepokoje. Ona a ještě tři zdravotní sestry z Ukrajiny byly evakuovány.
    „Jednou jsem dala sestřenici Alle z Umany hodiny, které mě Kaddáfí dal před třemi lety při oslavě svých narozenin. Každoročně dával všem svým zaměstnancům hodiny s jeho obrazem.
    Ve čtvrtek večer jsme s Allou mluvili po telefonu a Alla řekla, že hodiny se zastavily. Bylo to v 11:15. Já se zasmála. Říkám jí, ano, hodiny tři roky řádně fungovaly, ale jednou se musely zastavit, jednoduše vyměňte baterie.
    Ale co mě vyděsilo…
    Nejsem pověrčivá, ale opravdu jsem se zděsila, neboť se moje matka právě dívala na zprávy. Šla jsem do pokoje, a tam hovoří o smrti Kaddáfího. Celou zprávu jsem neslyšela. Podívala jsem se na internet, a na video.
    Pak jsem si uvědomila, že právě v té době Muamara zabili,“- řekla Oksana Balinskaja v Gazeta.UA.

Za pomocí hodin můžete dokonce i věštit

• Potřebujete k tomu hodiny se sekundovou ručičkou.
• Musí vám patřit osobně a musíte je zakoupit nejméně před rokem. Čím starší hodiny, jím jsou výsledky jistější. Pozoruhodné je, že v případě, že je o antikvární věc, kterou jste zdědili – mají hodiny i rodovou sílu.
• Dejte hodiny před sebe.
• Soustřeďte se, relaxujte a zavřete oči.
• Mentálně formulujte svou otázku tak, že bylo možno odpovědět „ano“ nebo „ne“.
• Zhluboka se nadechněte, a pak otevřete oči a podívejte se na hodiny.
• Pokud sekundová ručička je mezi čísly 12 a 3 – odpověď je samozřejmě ano.
• Mezi 3 a 6 – možnost, že se zadaná otázka vyplní, je poměrně vysoká.
• Mezi 6 a 9 – spíše „ne“, než „ano.“
• Mezi 9 a 12 – odpověď je „ne“.
• Ještě je nutné brát v úvahu pravidlo – odpověď může být považována za platnou pouze tehdy, pokud je zodpovězena třikrát.
• Hádat třikrát za jeden den se nedoporučuje.
• Kromě toho, nesmíme o tom nikomu říct, a nedávat hodiny pro hádání jiným lidem. Musí to být vaše malé tajemství.