Vědci umí vypěstovat nový penis

Za tímto účelem se pěstovaly lidské buňky
Nyní se budou uměle vytvořené penisy během pěti let testovat na lidech. Vytvořené orgány budou sloužit především lidem, kteří utrpěli vážná zranění nebo podstoupili operaci kvůli rakovině nebo vrozené vadě.

Tyto práce byly provedeny v Institutu pro regenerativní lékařství v Severní Karolíně (Wake Forest Institute for Regenerative Medicine). Vědci používají buňky z oblasti genitálií lidského těla, vypěstované v laboratoři – a dosáhli úspěchu. Odborníci potvrdili, že se jedná o skutečný průlom v medicíně, píše Daily Mail. (1)

Mimochodem, je lékařský fakt, že lidský penis, v jejich současné podobě, je mnohem delší, než je nezbytně nutné k plnění své biologické funkce. To znamená k oplození samičky. Proč se tedy penisy zvětšily? Tuto otázku si položili australští vědci z Národní university v Canbeře (Australian National University, Canberra) (2).

Dospěli k závěru, že prodloužení penisů způsobily ženy, které organizovaly přirozený výběr. Ženy si totiž vybíraly partnery k sexu přednostně s většími penisy. Probíhalo to tak po tisíce let, po mnoho generací.

Odkazy

(1) http://www.dailymail.co.uk/health/article-2782050/The-penises-grown-lab-Scientists-say-organs-tested-humans-five-years.html#ixzz3FNfWFxAT
(2) http://www.anu.edu.au/