Případy biotaxe (2)

Tajemství „magnetických lidí“ je vyřešeno?

Pochopit podstatu podivného přitahování předmětů na tělo pomohl člověk, který přitahuje na hlavu láhve a plechovky.

Obr.1 S takovými schopnostmi vede přímá cesta k práci barmana

Jamie Keeton – rekordman, zapsaný v Guinnessově knize rekordů, jehož úžasné schopnosti mu vynesly přezdívku „Can Head“ a „opravdový živý X-Men“, opět vyvolal pozornost. Upozornil na sebe tím, že vysvětlil, proč má tak neobvyklé schopnosti – jeho hlava přitahuje různé předměty. Včetně láhví, samozřejmě.

Obr.2 Rekordman chodí mezi lidmi, a předstírá, že se neděje nic zvláštního.

Jamie sdělil, že mu tajemství přitažlivosti odhalili lékaři. Přesvědčili ho, že je nemocný. Trpí vzácným kožním onemocněním, jehož výsledkem je, že jeho póry se mění v malé pumpy, které vytváří vakuum.

Díky tomuto vakuu jsou k jeho pokožce přitahovány předměty. To znamená, že jeho síla je pneumatická.

Vědci nevylučují, že pneumatická schopnost Jamie Keatona nějak souvisí s teplotou jeho těla – je chronicky zvýšená a neklesá pod 37,8 ° C. Stále však nedokážou vysvětlit, s čím přesně to souvisí. Stejně tak nechápou, proč rok co rok přitahuje stále těžší a těžší předměty.

Rekordmanovi je 47 let. Když mu bylo 7 let, objevil schopnost přitahovat předměty je své hlavě. Dlouho to skrýval – měl strach, že se mu budou smát. Ale jakmile jsem si uvědomil, že tímto způsobem může vydělat peníze – vydělávat peníze „hlavou“ – chytil se příležitosti. Stal se šoumenem, zúčastnil se různých estrád a vystoupení. Dnes má příjem průměrně 8 tisíc dolarů týdně. Už dlouho se nebojí, jestli se mu lidé budou smát. Naopak.

Obr.3 Na „turné“ v Číně.

Jamie považuje svou nemoc za jedinečnou – jen jeho hlava přisává plechovky a dokonce i lahve. Přemýšlí o tom, jak pojmenovat své onemocnění. Možná pneumokzém? Nebo více harmonicky – kožně plechovkový syndrom?

Obr.4 Jamieho hlava přitahuje všechno, dokonce i papírové kelímky.

Muž s touto neobyčejnou hlavou není jediný. Patří do velmi velké komunity tzv. „Magnetických lidí“, kteří prokazují schopnost uchytit něco na sobě. Jediný rozdíl spočívá v tom, že „magnetičtí lidé“ nepoužili hlavu, ale na svá těla, ruce a dlaně většinou zavěsily lžičky, vidličky a žehličky. To ale nevypadalo tak působivě a nepřineslo jim tolik slávy.

Obr.5 „Magnetičtí lidé“ se specializují na příbory…

Pokud je vyjádření Jamieho pravdivé, mohou být tyto přitahující schopnosti i dalších „magnetických lidí“ ve skutečnosti založeny na oné zvláštní schopnosti sacích pórů.

 

Pozn. red. Tvrzení o zvláštním „onemocnění kůže je poněkud fantastické …