Vědci stanovili normální velikost penisu

S čím si dělá starost většina mužů? A ženy … (Co myslíte – na velikosti záleží?)
Na plastické chirurgy se muži ohledně zvětšení penisu obrací až ve třetí řadě – na prvních dvou místech jsou úpravy nosu a uší. Jak je to možné?

Francouzská Národní akademie chirurgie (L’Académie nationale de Chirurgie – (1), důrazně odsoudila jako neodůvodněné operace na změny velikosti penisu! Podle odborníků, drtivá většina těchto manipulací (až 85%) je u mužů zbytečná, jelikož jejich parametry jsou v souladu s anatomickou normou, uvádí Le Quotodien du médecin (2).

A jak dlouhý by měl být normální penis? Chirurgové odpovídají:

  • Normální průměrná délka samotné penisu by měla být v rozmezí od 9 do 9,5 cm
  • Během erekce – 12,8 – 14,5cm
  • Obvod v klidu 8,5-9 cm, při erekci – 10 – 10,5 cm.

Jak vidíte, nic nadpřirozeného! Lékaři také říkají, že příliš velké genitálie (delší než 20 cm a obvod 15 cm), může být známkou vrozené anomálie, stejně jako celá řada onemocnění (např. priapismus, kdy penis nemůže plně relaxovat a je v erekci stále, což je velmi bolestivé a nepříjemné).

Takže pokud jste průměrný Evropan, nemusíte mít zbytečný komplex.

Kromě toho, některé populární způsoby korekce velikosti penisu nejsou, podle lékařů, nijak zvlášť účinné, ale skrývají nebezpečí závažných komplikací.

Například, způsob chirurgického prodloužení penisu pomocí závěsového spojovacího prvku může vést k erektilní dysfunkci. Zvětšení penisu pomocí implantace vlastního tuku (z břicha pacienta) podává pouze dočasný kosmetický efekt. Použití silikonu a jiných umělých plnidel, podle Akademie, nemusí být bezpečné pro tak jemný orgán plný cév a nervových zakončení.

Vzhledem k tomu lékaři vyzývají muže, aby jednali obezřetně, a požádali ženy, aby se zdržely smíchu. Kromě toho, nezáleží na velikosti, ale na schopnostech!

Odkazy

(1) http://www.academie-chirurgie.fr/
(2) http://www.lequotidiendumedecin.fr/