Japonský chirurg upravuje čáry na rukou

V jedné scénce v britské sérii skečů Davida Mitchella a Roberta Webba (To Mitchell a Webb Look, 2006-2010) (1), přiváží do nemocnice velmi vážně zraněného pacienta.
„Lékaři“ mu „ordinují“ různé homeopatické léky, Bachovy květinové esence, zkoumají též jeho horoskop. Pak zjišťují, že má na ruce velmi krátkou čáru života.

Aby zabránili jeho smrti, zoufalý lékař rychle vytahuje propisku a prodlužuje zraněnému čáru života. (2)

Směšné? Ano, samozřejmě.

Ale realita ukazuje, že i ta nejabsurdnější možnost není šarlatánům cizí.

Za asi 850 euro japonský plastický chirurg Takaaki Matsuoka na klinice v Tokiu mění čáry na rukou svých pacientů tak, aby změnil jejich budoucnost.

Provede operaci, která trvá 10 až 15 minut elektrickým skalpelem, aby i estetický efekt byl lepší, a čáry na dlani byly rovné a spojité. Jizvy po operaci se pomalu hojí jeden měsíc.

Obr. 1 Čáry před operací (vlevo) a po ní

Říká, že muži chtějí upravit čáry, aby signalizovaly získání bohatství a úspěch v podnikání, tedy čáru osudu nebo štěstí, kdežto ženy dávají přednost úspěchu v manželství nebo lásce.

„Pokud nemáte linii manželství, znamená to, že se s největší pravděpodobností neoženíte. A lékařovým úkolem je vytvořit čáru manželství,“ řekl v časopise The Daily Beast. (3)

Chirurg provádí tyto operace od ledna 2011, a začal bez znalosti chiromantie. Nyní, když klient přesně neví, jaké čáry chce změnit, Matsuoka už má takové znalosti, že sám vytváří skicu k úpravě čar k nápomoci ke klientovu štěstí.

Vydělávat na bláznovství lidí se zkrátka dá všude na světě a mnoha způsoby.

David Mitchell a Robert Webb nyní říkají, že jsou vizionáři… 🙂

Odkazy

(1) That Mitchell and Webb Look. Wikipedia. Internet: http://en.wikipedia.org/wiki/That_Mitchell_and_Webb_Look
(2) MelkorCz: Homeopatická pohotovost (CZ titulky). YouTube, 30.11.2010. Internet: http://www.youtube.com/watch?v=2GWDCtcwiBU
(3) Jake Adelstein, Nathalie-Kyoko Stucky: Your Future Is in the Palm of Your (Surgeon’s) Hand. The Daily Best, 7.12.2013. Internet: http://www.thedailybeast.com/articles/2013/07/12/your-future-is-in-the-palm-of-your-surgeon-s-hand.html