V Pentagonu se uvažuje nad výzkumem teleportace

K veliké radosti fanoušků seriálu Star Trek, jehož hrdinové se teleportují v čase i prostoru, Pentagon přistoupil k řešení projektu o možnosti teleportace.

Jde však o přenos kvantové informace o stavu atomárního systému. Výzkumníci laboratoře vojenských vzdušných sil USA připravili doklad, ve kterém se tvrdí, že přenos člověka v prostoru s pomocí síly svého intelektu může být plně reálné a kontrolovatelné.

Tento projekt někteří američtí fyzikové poměrně skepticky považují za mrhání času a peněz. S tím nesouhlasí autor projektu Erik W. Davis. (1) Podle něj výzkum možnosti teleportace přinese výsledky, i když na jeho požadavek vyčlenit 7,5 mld. dolarů Pentagon od roku 2004 ještě nereagoval.

V projektu Davis dokazuje, že výzkum problému teleportaci odkrývá možnosti vytváření jakýchsi tunelů v prostoru a čase pro přesun fyzických objektů v kosmu a to na obrovské vzdálenosti. V tomto dokumentu se připomínají i další fenomény, jako psychokinese, tedy možnost koncentrace vnitřní energie při přeměně materiálních předmětů. Vojenské síly USA si dlouho lámaly hlavu nad tím, jak tyto síly zneužít pro špionáž proti SSSR. V této souvislosti se připomíná mnoholeté výzkumy amerických, sovětských a čínských specialistů a výzkumníků v psychotronice a při sledování UFO.

Před několika lety ministerstvo obrany USA přistoupilo k realizaci tzv. „kvantových kompjuterů“, které, jak se předpokládá, by mohly „teleportovat“ informaci na libovolné místo planety.

Odkazy

(1) Erik W. Davis: Teleportation Physics Study. AIR FORCE RESEARCH LABORATORY, 2004. Internet: https://fas.org/sgp/eprint/teleport.pdf