10 lidí s neuvěřitelnými schopnostmi

Americká asociace „People-Unicum“ sestavila soupis nejúžasnějších lidských schopností.

Lidé umí změnit tvar svého těla, necítí bolest když si propichují krk, chovají se v rozporu s přírodními zákony, přitahují kovové předměty, jsou schopni vidět i bez očí. Tito lidé překvapují nejen obyčejné lidi, ale i vědce.

1. Člověk – číslo Daniel Tammet

Daniel Tammet se narodil 31. ledna 1979 ve Velké Británii. Od raného dětství začal tvrdit, že je schopen „vidět“ výsledky složitých aritmetických vzorců, doslova jako obrazy. V jeho mysli každé číslo do 10 000 má svůj vlastní jedinečný tvar, barvu i strukturu. Například jednička – „jasně bílé světlo, a 89 – jako sníh.“ Tammet – rekordman Evropy v čísle pí: pamatuje si 22 514 znaků po trojce desetinné čárce. Kromě toho se Tammet umí vyjadřovat v deseti evropských jazycích a esperantu.

Odkazy

2. Chlapec – echolokátor Ben Underwood

Ben Underwood je mladý muž z Sacramento, Kalifornie. Jeho oči byly chirurgicky odstraněny, když mu byly teprve tři roky – lékaři mu diagnostikovali rakovinu sítnice. Ale on může žít plnohodnotný život, protože místo očí používá svůj jazyk! On jím vydává ostré, krátké zvuky, které se odrážejí od blízkých objektů. Ben ví, jak „zachytit“ echo, a díky tomu určuje polohu jednotlivých objektů. Používá echolokace jako netopýr.

Odkazy

 

3. „Gumový“ muž – Daniel Smith

Daniel Smith – pětinásobný rekordman Guinnessoby knihy rekordů, „gumový“ člověk, velmi dobře známý akrobat. Daniel začal kroutit své tělo už ve věku čtyř let a v 18 roku věku začal pracovat v cirkuse. Snadno proleze jakýmkoliv otvorem a je schopen se složit do kufru. Lékaři se domnívají, že neuvěřitelná pružnost byla dána Danielovi od narození, ale on sám ji přivedl do maximální dokonalosti.

Odkazy

4. „Monsieur co sní všechno“ Michael Lotito

Francouz Michael Lotito, narozen v roce 1950, objevil úžasnou schopnost ve svých 9 letech – k smrti vystrašil své rodiče, když snědl … televizor. V 16 roku věku začal bavit publikum za peníze – jí kov, sklo, gumu. Obvykle objekt demontuje na díly, nakrájí na kousky, a Lotito je spolkne s vodou. Jednou Michael dokonce snědl Cessna-150. Jedl ji dva roky, 1 kg letadla denně. Podle lékařů je Lotito stále naživu, protože stěny jeho žaludku jsou dvakrát silnější, než u průměrného člověka. Toxické látky mu neublíží.

Odkazy

5. „Král Zub“ Radhakrišnan Belu

Radhakrišnan z Malajsie praktikuje tahání vozidel zubama. 30. srpna 2007, v předvečer 50 letého výročí dne nezávislosti Malajsie, tento člověk vlastníma zubany utáhl vlak s 6 vagóny, o celkové hmotnosti 297 tun, celých 2,8 metru. Takový rekord ve světě ještě nikdo nepřekonal. Místní lidé mu říkají Král Zub. Jaké je tajemství jeho síly a mimořádné pevnosti zubů? Radhakrišnan věří, že mu pomáhají pravidelné meditace, stejně jako každodenní běh na 25 km, činky o hmotnosti 250 kg a speciální cvičení pro čelisti.

Odkazy

  • Rathakrishnan Velu Hold World Record For Pulling Train With His Teeth. 9.7.2015. Internet: http://intradayfun.com/

6. Člověk – magnet Li-To Lin

70 letý Li-To-Lin z Malajsie umí přitáhnout automobil za použití své magnetické síly: s pomocí železného řetězu, který se prostě „přichytí“ na jeho tělo. Li říká, že kdysi vzal několik železných desek a dal je na břicho. K jeho překvapení deska nespadly, jako by byly pevně přilepeny. Tak objevil schopnosti přitahovat různé objekty jako magnet. Tímto „darem“ jsou také vybaveni jeho 3 synové a 2 vnoučata, a tak se domnívá, že tato vlastnost je dědičná. Vědci se zatím marně snaží vysvětlit tento jev. Kolem Malajce není žádné magnetické pole, a i s jeho kůží je vše v pořádku.

Odkazy

7. Muž, který nespí, Thai Ngoc

Thai Ngoc, 64 letý Vietnamec, zapomněl, co je sen, poté, co jednou v roce 1973 onemocněl horečkou. Od té chvíle nespal 11 700 nocí. „Nevím, jak má nespavost vliv na zdraví,“ říká, „ale já se mám docela dobře, a moje schopnost vést hospodářství není o nic horší než u jiných.“ Jako důkaz Ngoc uvádí, že každý den nosí dva 50 kg pytle hnojiva několik kilometrů od domova. Poslední tři bezesné měsíce strávil na výkopových pracích – zemědělec vykopali dva velké rybníky pro chov ryb. Při vyšetření lékaři nenašli žádné onemocnění, s výjimkou malých odchylek v játrech.

8. Král mučení – Tim Cridland

Tim Cridland – osoba, která necítí bolest. Ještě ve škole, Tim udivoval spolužáky, když bez mrknutí oka propichoval ruce jehlama a bez bolesti vydržel teplo i chlad. Dnes Cridland, působí pod uměleckým jménem „Zamora – Král mučení“, a udivuje diváky neuvěřitelnými schopnostmi: před nadšeným publikem si propichuje krk, tváře, ruce jehlama. A někdy na jevišti se řeže na břiše skalpelem. Vědecké testy prokázaly, že tento člověk je schopen snášet neuvěřitelnou, naprosto nesnesitelnou bolest v důsledku mnohem vyššího prahu bolesti, než má průměrný člověk.

9. „Zaklínač zvířat“ Kevin Richardson

32 letý odborník na behaviorální chování volně žijících živočichů, Kevin Richardson pracuje v rezervaci v Jižní Africe. Může spát celou noc se lvy v objetí, a nemusí se obávat možného útoku. Leopardi a gepardi přijímají Kevina za svého. Dokonce i nepředvídatelné samice hyen mu umožňují, aby vzal do rukou jejich mláďata. Richardson, který má přezdívku zaklínače zvířat se ve své práci spoléhá na intuici: „Nikdy jsem se nepřiblížil k šelmě, pokud má pocit, že něco není v pořádku. A také nepoužívám hole a bič. Hlavní věc v mém případě je trpělivost.“

10. Muž s vyvalenýma očima Claudio Pinto

48 letý Brazilec Claudio Pinto z města Belo Horizonte je schopen vyvalit oči na 4 cm, tj. na 95% je vysunout z očních důlků. Brazilec prošel lékařskými prohlídkami a lékaři vysvětlili jeho schopnost, ale zároveň tvrdí, že ještě nikdy neviděl člověka, který dokáže tyto triky s očima. „Toto je Boží dar, mohu docela dobře vydělat peníze, a proto jsem šťastný,“ – říká Claudio, který si užívá svou jedinečnost.

Odkazy