KGB využívalo psychotroniku?

Americká televize ukázala další hororový příběh o KGB.
Jeden z Jamesů Bondů – agent Roger Moore (1) vystoupil v roli průvodce dokumentárního filmu o tom, jak sovětské tajné služby používaly pro své účely hypnotizéry, psychotroniky, i lovce duchů.

Diplomaté v mikrovlnné troubě

Podle tohoto filmu zasáhla pracovníky americké ambasády v Moskvě od roku 1963 zvláštní choroba.

Diplomaté si stěžovali na nevolnost. Tři vyslanci, jeden po druhém, onemocněli rakovinou.

A dokonce i prezident Nixon, který navštívil Moskvu v roce 1972, onemocněl po návštěvě vlastní diplomatické mise. Aby tyto zvláštní neduhy objasnili, CIA zahájila operaci „Pandora“ a přenesla do Moskvy speciální vybavení.

Brzy se zjistilo, že na přední stranu budovy působí silné mikrovlnné záření. KGB údajně nejen skryla v budově odposlechy, ale také působila na mysl diplomatů.

Psychotronický generátor pro Jelcina

V roce 1995 Grigorij Gončarov údajně řekl, že v příštích pěti letech bude Moskva moci vypustit satelit s výkonným psychotronickým generátorem na palubě. S jeho pomocí bude možné ovládat populaci v oblasti na území 20.000 km2, dočasným „vypnutím“ vědomí lidí.

KGB vyrobil psychotronické generátory malých rozměrů.

Jeden z nich, jak sdělil Oleg Kalugin (2), bývalý generál, s odkazem na svého ukrajinského kolegu, měl být použit i proti Jelcinovi v průběhu záhadného převratu v srpnu 1991.

Telepatické pozdravy z Měsíce

V době „studené války“ probíhala mezi senzibily obou zemí, jak se dnes ukazuje, „neviditelná fronta.“ Astronaut Edgar Mitchell (3), který letěl na Měsíc v expedici „Apollo 14“ měl uložen zvláštní tajnou misi. V určitých okamžicích měl psychicky přenášet zašifrovanou zprávu na Zemi.

Podobné úkoly zadávalo i 8. speciální oddělení KGB. Telepati Karl Nikolajev (4) a Jurij Kamenskij (5) měli vzájemně komunikovat na vzdálenost desítek kilometrů.

Mysl, schopná zabíjet

Představitelé KGB, jak tvrdí tvůrci filmu, aktivně využívali senzibilů, kteří působili po celé Zemi.

Uchoval se film, jak senzibil sedí v pokoji a dálkově navádí vojáka, pohybující se v minovém poli. Tuto metodu prý sovětští vojáci používali ve Vietnamu.

Ninu Kulaginu (6), podle tvrzení Moorea, připravovali k tajným vraždám. Učili ji prý za pomoci telekinese působit na lidi tak, aby jim přivodila infarkt.

Honba za duchy?

Nejtajemnější část historie paranormálních experimentů KGB tvoří lov KGB na čarodějnice, lovce duchů a strašidel.

Pokud se někde objevil případ poltergeistu, sovětská zpravodajská služba, podle filmu, byla ihned na místě a týdny se snažila navázat kontakt s příslušníkem onoho světa.

Karl Nikolajev se ukázal jako špatný telepat

Služba vnější rozvědky (SVR) Ruska (7) popřela tvrzení amerických dokumentaristů. Jak sdělil vedoucí tiskové kanceláře SVR Boris Labusov: „Vnější rozvědka se nikdy neuchýlila k službám mágů a extrasenzů a nebude tak činit ani v budoucnu.“

Mimochodem, ve filmu zmíněný telepat Karl Nikolajev v 70. letech 20. století objížděl po kulturních domech a demonstroval své schopnosti.

Jednou vystupoval ve Studentském divadle Moskevské státní univerzity, a naznačil, že přenos myšlenek na dálku může být použit ve špionáži.

„Vždyť rozvědčíkovi je možné jen předat jedno slovo „Pojď,“ a on bude vědět, jak se chovat.“

Je pravda, že se pak ztrapnil. Požádal diváky, aby si vybral nějaký tvar a on ho uhodl – byl to ovál. Jenže publikum se smíchem ukázalo, že byl vybrán trojúhelník…

Odkazy

(1) http://cs.wikipedia.org/wiki/Roger_Moore
(2) http://en.wikipedia.org/wiki/Oleg_Kalugin
(3) http://en.wikipedia.org/wiki/Edgar_Mitchell
(4) http://piligrim.livejournal.com/101608.html, http://books.google.cz/
(5) http://www.abc-people.com/phenomenons/txt-4-2.htm
(6) http://en.wikipedia.org/wiki/Nina_Kulagina
(7) http://svr.gov.ru/