Za „únosy do UFO“ jsou jen sny?

Američtí vědci provedli studii, která prokázala, že lidé nikdy nebyli v kontaktu s mimozemšťany
V experimentu, který byl proveden v losangeleském výzkumném centru, studujícím zkušenosti bytí mimo tělo, došli vědci k závěru, že příběhy o setkání s mimozemšťany jsou jen vzpomínky na velmi živé a realistické sny. Výsledky byly publikovány v LiveScience.com.

Vědci instruovali 20 dobrovolníků, jak se ponořit do REM spánku a během něj přejít do tzv. „astrální úrovně“, tedy do stavu, kdy duše na chvíli bude údajně oddělená od těla.

Vedoucí výzkumného týmu Michael Raduga řekl, že se to podařilo více než polovině účastníků experimentu, a sedm z nich se podařilo v tomto stavu komunikovat s mimozemšťany.

Podle jednoho z účastníků experimentu, když se ocitl mimo tělo, okamžitě se setkal se třemi mimozemšťany.

Dobrovolník jménem Alexander říkal, že cizinci byli spíše jako bytosti z filmu „Něco“, než obvyklá stvoření s velkýma očima.

„Chtěli se mnou mluvit, tím více mě to děsilo, a rychle jsem se vrátil do svého těla,“ řekl muž.

Podle Raduga to dokazuje, že zprávy o setkání s mimozemšťany jsou jen výplody představivosti.

„Když lidé hovoří o tom, jak byli v noci uneseni mimozemšťany, nepodvádí. Prostě neví, že byli v REM spánku, a jejich mysl v té době cestovala. Je to velmi realistický stav, a lidé nemohou pochopit, co se s nimi děje. A to se může stát každému,“ vysvětlil.

Vědec dodává, že kontakty se zástupci mimozemských civilizací ročně hlásí více než jeden milion Američanů.

Odkazy

(1) Michael Raduga. Internet: https://obe4u.com/michael_raduga/
(2) Wolchover, N.: Alien Abductions May Be Vivid Dreams, Study Shows. LiveScience.com, 26.10. 2011. Internet: https://www.livescience.com/16743-alien-abductions-encounters-dreams.html