Cesta do nebe?

V roce 2004 Kevin Malarkey a jeho 6 letý syn Alex, utrpěli hroznou autonehodu.

Alex byl ochrnutý a neměl šanci na přežití. „Myslím si, že Alex je s Ježíšem,“ řekl příteli truchlící otec.

Pravdivější slova nikdy neřekl. Když se Alex probudil z kómatu o sedm týdnů později, vyprávěl neuvěřitelný příběh o dění na místě nehody a v nemocnici, zatímco byl v bezvědomí. Cestoval i do nebe s anděly, kteří ho vzali přes brány nebes. Mluvil s Ježíšem.

Jeho otec, křesťanský terapeut a vystudovaný psycholog, převyprávěl příběh v knize „Chlapec, který se vrátil z nebe“, vydané v křesťanském vydavatelství Tyndale. (1) Od roku 2010 se prodalo přes milion výtisků. Kniha je předkládána jako pravdivý příběh o mimořádné cesty obyčejného dítěte. Je to Nebe a Země viděná očima Alexe, svědčící o životě po smrti, i o moci otcovské lásky…

Ke zděšení všech propagátorů tohoto nebeské cesty, chlapec přiznal na počátku ledna 2015, že všechno byla lež. Napsal otevřený dopis, ve kterém vše přiznal : „Nechtěl jsem umřít. Nechtěl jsem jít do nebe. Řekl jsem, že jsem šel do nebe, protože jsem chtěl na sebe upozornit,“ přiznal. Navíc pokáral křesťanské prodejce, že těží neoprávněný zisk z této knihy. „Když jsem dělal toto prohlášení, ještě jsem nečetl Bibli. Lidé využili této lží a pokračují v tom.“ (2)

Je to poprvé, kdy Alex promluvil přímo. Dříve za něj mluvili jen jeho rodiče. Když se pokusil promluvit na „své“ facebookové skupině, byl správci zablokován. (3)

Vydavatelství Tyndale oznámilo, že knihu stáhne. Knižní obchody vrací vydavateli zbylé neprodané výtisky.

Alex Malarkey není jediný, kdo se vydal na cestu do nebe. Rok před jeho nehodou, Colton Burpo, syn amerického protestantského pastora, byl naléhavě přijat do nemocnice. Během doby, kdy ležel na operačním stole, cestoval do nebe. „Viděl jsem Ježíše, Ducha Svatého, mnoho andělů … A andělé mi zpívali krásné písně,“ před dvěma lety na „The Counter“ La Vanguardia, kde vysvětlil, že Ježíš je „vysoký, vousatý, má tmavě hnědé vlasy a oči velmi světle modré. Jeho úsměv je krásný. Je to velmi milá, čistá láska. A na krásném bílém koni jsou andělé. Jsou jako lidé, ale o něco větší, s křídly … Oni nesou zprávy od Ježíše, chrání lidi, nepřestanou …! Archanděl Gabriel je vtipálek, všechny rozveselí. A archanděl Michael nese plamenný meč…“ Vydal tyto dětinské fantazie ve dvou knihách, Nebe je reálné (2010) a Nebe mění vše (2012). (4)

Odkazy

(1) http://en.wikipedia.org/wiki/The_Boy_Who_Came_Back_from_Heaven
(2) http://pulpitandpen.org/2015/01/13/the-boy-who-came-back-from-heaven-recants-story-rebukes-christian-retailers/
(3) https://www.facebook.com/pages/Pray-every-day-for-Alex-Malarkey/102749489838353?fref=ts
(4) http://en.wikipedia.org/wiki/Heaven_Is_for_Real