Oběť z jiného světa

Zvědavá sousedka viděla vraždu

Ewélina D. (57) z Lodže se dívala jednoho večera jako obvykle z okna. Sledovala, co se děje na ulici i v protějších domech. Její pozornost upoutalo jedno pootevřené okno, kde viděla hořet několik kostelních svící a odkud bylo chvílemi slyšet monotónní sbor hlasů připomínající kostelní modlitby.

Důchodkyně z počátku nikoho neviděla. Najednou se ale v okně objevila vysoká postava muže. Vzápětí třeskl výstřel a muž padl na zem. Zděšená paní Ewelina si uvědomila, že se stala svědkem vraždy. Neváhala a běžela k telefonu, aby zavolala policii.

Ta na místě činu zajistila čtyři osoby. To hlavní, mrtvolu, ale neobjevila. Všichni zadržení zásadně popřeli, že by zde mělo dojít k nějaké vraždě nebo zranění. Zdálo by se, že hlášení je výmysl nebo halucinace stárnoucí ženy, kdyby … Kdyby podivnou ránu neslyšelo i několik dalších sousedů.

Kriminalisté začali opět pečlivě prohledávat nejenom byt, ale i celý dům. Netrvalo dlouho a pod polštářem křesla nalezli starožitnou křesadlovou pistoli ze 17. stol. se zbytky střelného prachu v hlavni i na pánvičce. V dřevěném ostění pak objevili otvor se stříbrnou kulí. Přestože zadržení nadále tvrdili, že žádného člověka nezabili, byli zatčeni pro podezření ze spáchání trestného činu. K jejich obhajobě nepřispělo ani tvrzení, že se zabývají jen nadpřirozenými jevy. Při prošetřování jejich totožnosti bylo zjištěno, že jde o jasnovidce, věštkyni, médium a kunsthistorika, milovníka událostí, kde se vyskytují duchové. Vyšetřovatelům se však v nadpřirozené sily nechtělo věřit. Během své služby slýchali ty nejrůznější výmluvy. Úkolem policie bylo zdůvodnit obžalobu a nalézt oběť. To se jim konečně podařilo. Při komplexní prohlídce domu odhalili v jednom ze sklepů zahrabány lidské pozůstatky, ale člověk, který tu odpočíval, jak potvrdili lékaři, zde byl nedůstojně pochován více než půl století…

Pátrání vyšetřovatelům neulehčila ani majitelka bytu. Ta jen vypověděla, že byla ve svém bytě neustále pronásledována záhadnou bytostí. Snad duchem, snad někým z jiného světa. Obrátila se proto o pomoc na známé odborníky zabývající se černou magií. Po dohodě jim svěřila klíč od bytu a sama odjela ke svým příbuzným. Protože nebylo potvrzeno důvodné podezření z trestného činu, nebyla nalezena žádná oběť, ani nikdo nebyl zraněn, byli všichni zadržení propuštěni.

Zda se podařilo čtveřici občanů zlikvidovat záhadnou bytost z jiného světa, policie nezjistila.

(Ij), Expres 21.6.1993

  • Spolehlivost příběhu nebyla redakcí prověřena. Pokud má někdo z čtenářů odkaz na další zdroje, budeme za ně vděčni.